Menu

Składniki

+

Filet z kurczaka:

Dodatki:

Podanie:

  • Parmezan 40.0 g

Szpecle po usmażeniu nabierają przyjemnej chrupkości, co świetnie komponuje się z miękkością kurczaka i kurkami.

...

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka:

    • Filety pokrój w średnią kostkę, wymieszaj z Marynatą i olejem.
    • Następnie obsmaż.
  2. Dodatki:

    • W szerokim rondlu zeszklij na maśle pokrojoną w pióra cebulę z drobno posiekanym czosnkiem, dodaj odsączone kurki i smaż przez chwilę.
    • Kolejno dodawaj przekrojone wzdłuż marchewki, pokrojone szparagi i groszek, całość chwilę zasmażaj.
    • Następnie do warzyw dodaj kurczaka, Primerbę, szpinak oraz Szpecle ugotowane w osolonej wodzie. Całość wymieszaj.
    • Całość dopraw.
  3. Podanie:

    • Podawaj posypując startym parmezanem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza