Menu

Składniki

+

Skoki z królika w sosie tymiankowym

Marchew z groszkiem

Ziemniaki z koperkiem

  • Ziemniaki 1.3 kg
  • Koperek świeży 20.0 g
  • Masło 50.0 g

...

Przygotowanie

  1. Skoki z królika w sosie tymiankowym

    • Skoki z królika dopraw Delikatem. 
    • Obsmaż na oleju na złoty kolor z każdej strony, podlej wodą, dopraw solą i pieprzem, duś do miękkości.
    • Mięso wyjmij, wywar przecedź.
    • Do 1 l wywaru dodaj śmietankę, Primerbę tymiankową i zasmażkę.
    • Gotuj do zagęszczenia, dopraw solą i pieprzem.
  2. Marchew z groszkiem

    • Marchew pokrój na krajalnicy w cienkie plastry i zblanszuj. 
    • Wymieszaj z 70 g masła, miodem i estragonem.
    • Groszek zblanszuj, zmiksuj z 50 g masła i Esencją bulionu na gładką masę.
  3. Ziemniaki z koperkiem

    • Ziemniaki obierz, wykrój drylownicą do jabłek, ugotuj w osolonej wodzie. 
    • Przed podaniem, zasmaż na maśle z koperkiem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza