Menu

Składniki

+

Jajka w koszulce

  • Serek twarogowy
  • Serek labneh
  • Serek labneh 1.0 kg
  • Jajka 10.0 szt.
  • Woda 1.5 l
  • Ocet 40.0 ml
  • Sól 10.0 g

Oliwa z czerwonym pesto

Selekcja sałat z emulsją ziołową


...

Przygotowanie

  1. Jajka w koszulce

    • 1,5 litra wody zagotuj z octem i solą. Jajka wybij pojedynczo, np. do filiżanek. Zamieszaj wodę tak, by powstał wir i wlewaj jajka pojedynczo. 
    • Gotuj przez ok. 3 min, tak by ścięło się białko, a żółtko pozostało płynne.
  2. Oliwa z czerwonym pesto

    • 300 ml oliwy wymieszaj dokładnie z Primerbą.
  3. Selekcja sałat z emulsją ziołową

    • Sok jabłkowy zmiksuj z dodatkiem 100 ml oliwy, Sosu ogrodowego, Musztardy, miodu i Esencji do dokładnego zemulgowania.
    • Selekcję sałat wymieszaj dokładnie z ziołową emulsją.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza