Menu

Składniki

+

Ser

  • Ser halloumi 600.0 g

Macki ośmiornicy

  • Ośmiornica, macki 800.0 g
  • Oliwa cytrynowa 80.0 ml
  • Sól 5.0 g

Owoce


...

Przygotowanie

  1. Ser

    • Ser halloumi grilluj na złoty kolor.
  2. Macki ośmiornicy

    • Macki ośmiornicy zapakuj próżniowo z oliwą cytrynową i ugotuj w temp. 78°C przez ok. 4 godz. Po ugotowaniu grilluj i dopraw solą.
  3. Owoce

    • Pomarańcze i grejpfruty obierz i wyfiletuj.
    • Mango obierz i pokrój w kostkę.
  4. Sos

    • Majonez połącz z Esencją i dokładnie wymieszaj. 
  5. Podanie

    • Selekcje sałat wymieszaj z aioli cytrusowym. Przełóż warstwowo z owocami, serem halloumi i mackami ośmiornicy.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza