Menu

Składniki

+

Miodowa glazura

Schab wieprzowy

Sałatka z buraków i marchwi

Sos

Dodatki

  • Bataty 1.0 kg
  • Olej 50.0 ml
  • Sól 10.0 g
  • Sezam 10.0 g
  • Mini marchewka 400.0 g
  • Masło 40.0 g

...

Przygotowanie

  1. Miodowa glazura

    • Wymieszaj Słodki sos sojowy - Ketjap Manis, czosnek, miód, musztardę, 20 ml oliwy z oliwek .
  2. Schab wieprzowy

    • Schab z kością przypraw Delikatem, obsmaż na oleju, przełóż na blachę G/N i polej glazurą.
    • Piecz przez 8-10 min w temp. 180°C.
  3. Sałatka z buraków i marchwi

    • Marchew pokrój w cienkie paski, buraki pokrój na krajalnicy w plasterki.
    • Warzywa wymieszaj razem z wiśniami, miechunką, pistacjami, dopraw Sosem ogrodowym, sokiem z pomarańczy, cytryny i 30 ml oliwy.
  4. Sos

    • Szalotkę podsmaż na 50 g masła, wlej wino, zredukuj, dodaj śmietankę i Sos Pieprzowy.
    • Całość zagotuj.
  5. Dodatki

    • Bataty obierz, pokrój w grube plastry, dodaj sól, olej i wymieszaj.
    • Przełóż na blachę G/N, posyp sezamem i piecz w 180°C ok. 20 min.
    • Marchewki mini obierz, zblanszuj i obsmaż na maśle, dopraw solą i cukrem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza