Menu

Składniki

+

Schab w solance:

Sos:

Gołąbki:

  • Kapusta młoda 1.0 cu
  • Kasza pęczak 1000.0 g
  • Cebula ( posiekana) 100.0 g
  • Czosnek, posiekany 1.0 ząbki
  • Pieczarki 250.0 g
  • Pietruszka zielona 10.0 g
  • Sól do smaku
  • Pieprz Czarny Do Smaku

Dynia:

  • Dynia 800.0 g
  • Miód 30.0 g

Szalotka:


Podane w sosie winno-rozmarynowym. Przed dodaniem masła do sosu pokrój je i schłodź, a sos będzie aksamitny i błyszczący.

...

Przygotowanie

  1. Schab w solance:

    • Oczyszczony schab przekrój wzdłuż i włóż do wody wymieszanej z solą, odstaw na minimum 6 godzin, następne wypłucz i osusz, posyp Delikatem, owiń plastrami boczku i ciasno zawiń w folię spożywczą.
    • Następnie zwakumuj i wstaw do cyrkulatora temperatura 63⁰C na 90 minut, ( jeżeli nie posiadasz cyrkulatora to nagrzej piec konwekcyjny funkcja parowanie do 62⁰C na 90 minut).
    • Po tym czasie mięso włóż do bardzo zimnej wody pozostaw do wystygnięcia (można przygotować na kilka dni do przodu mięso nie traci na wartości a ułatwia przygotowanie bufetu, bankietu czy karty.
  2. Sos:

    • W gorącej wodzie wymieszaj sos, zagotuj i odstaw.
    • Cebulę zeszklij, dodaj wino i zredukuj do połowy, zalej przygotowanym sosem i chwilę gotuj.
    • Następnie przecedź, dodaj Primerbę i pokrojone masło, mieszaj do połączenia z sosem.
  3. Gołąbki:

    • Kapustę oczyść i paruj w całości, rozbierz na liście, usuń grube części.
    • Cebulę i czosnek zeszklij, dodaj plasterki pieczarek i zasmażaj, dopraw.
    • Ugotowany pęczak wymieszaj z zasmażonymi składnikami i natką, dopraw.
    • Zawijaj pęczak w liście kapusty i paruj w piecu przez 15 minut.
  4. Dynia:

    • Dynię pokrój w kawałki, paruj w piecu do ¾ miękkości.
    • Na rozgrzana patelnię wlej miód i Ramę Culinesse, dodaj kawałki parowanej dyni i przez chwilę karmelizuj.
  5. Szalotka:

    Szalotkę karmelizuj w miodzie, occie i sosie sojowym
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza