Menu

Składniki

+

Sałatka ziemniaczana

Buraczki

Twarożek

Olej koperkowy

  • Koperek świeży 30.0 g
  • Olej 100.0 ml

Posypka

  • Cebula prażona 30.0 g
  • Migdały (płatki), prażone 30.0 g
  • Szczypior 20.0 g

...

Przygotowanie

  1. Sałatka ziemniaczana

    • Śledzie mocz i odstaw na kilka godzin, wypłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w małą kostkę.
    • Wymieszaj z cebulą, Peperonatą, musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw.
    • Po kilkunastu minutach masę śledziową odciśnij z soku.
  2. Buraczki

    • Buraki zetrzyj na tarce jarzynowej i wymieszaj z Sosem ogrodowym.
  3. Twarożek

    • Twarożek mielony wymieszaj ze 100 g Majonezu, rzodkiewką i jajkami gotowanymi pokrojonymi w drobną kostkę, posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem.
  4. Olej koperkowy

    • Koperek z łodygami zblanszuj i zahartuj w lodowatej wodzie, odciśnij i posiekaj.
    • Następnie zmiksuj na gładką masę z olejem i przecedź, przelej do dyspensera.
  5. Posypka

    • Cebulę, migdały, szczypiorek wymieszaj.
  6. Formowanie

    • Kwadratową blachę wyłóż krakersami, rozłóż cienką warstwę twarożku, ponownie warstwę krakersów, warstwę buraczków, ponownie warstwę krakersów, warstwę śledzi i ponownie krakersy. 
    • Całość cienko posmaruj Majonezem i posyp posypką.
    • Odstaw do chłodni na kilka godzin. 
    • Porcjuj i podawaj skrapiając olejem koperkowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza