Menu

Składniki

+

Rostbef

Grillowana cukinia

Cebula piklowana

  • Cebula czerwona, krążki 150.0 g
  • Sól 20.0 g
  • Cukier 30.0 g
  • Ocet winny biały 40.0 ml

Warzywa

  • Pomidorki koktajlowe, połówki mix kolorów 200.0 g
  • Rzodkiewka, plastry 100.0 g
  • Awokado, kostka 300.0 g
  • Ogórek zielony 200.0 g
  • Mix sałat 400.0 g
  • Granat 100.0 g
  • Mix sałat 400.0 g
  • Granat 100.0 g

Sos jalapeño

Pikantny majonez

Podanie

  • Sezam tostowany 10.0 g
  • Kiełki ziół mix

...

Przygotowanie

  1. Rostbef

    • Steki dopraw Delikatem i odstaw na godzinę.
    • Smaż po 3 min z każdej strony z dodatkiem klarowanego masła.
    • Następnie zlej tłuszcz i wlej Sos Teriyaki. Karmelizuj z dwóch stron. Przed podaniem pokrój.
  2. Grillowana cukinia

    • Cukinię grilluj z dwóch stron. Dodaj Primerbę i wymieszaj.
  3. Cebula piklowana

    • Pokrojoną cebulę wymieszaj z pozostałymi składnikami. Odstaw na 0,5 godz.
  4. Warzywa

  5. Sos jalapeño

    • Sos ogrodowy wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Po kilku minutach dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Dopraw do smaku.
  6. Pikantny majonez

    • Do Majonezu dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj
  7. Podanie

    • Wszystkie składniki rozłóż na talerzu według uznania. Rostbef posyp sezamem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza