Menu

Składniki

+

Zalewa do piklowania cukinii

  • Woda 250.0 ml
  • Cukier 250.0 g
  • Ocet winny biały 250.0 ml
  • Sól

Sałatka z żółtej i zielonej cukinii

  • Cukinia żółta 500.0 g
  • Cukinia zielona 500.0 g
  • Marchew 250.0 g
  • Cebula czerwona 150.0 g
  • Oliwki czarne 100.0 g
  • Ser mozzarella mini 400.0 g
  • Rukola 100.0 g

Sos vinaigrette

Step 4

  • Kiełki amarantusa 10.0 g

Sałatka z piklowanej żółtej i zielonej cukinii / sos vinaigrette

...

Przygotowanie

  1. Zalewa do piklowania cukinii

    • Składniki zalewy zagotuj i odstaw do wystygnięcia.
  2. Sałatka z żółtej i zielonej cukinii

    • Cukinie i marchew pokrój w cienkie plastry na krajalnicy. 
    • Cebulę pokrój w pióra.
    • Pokrojone warzywa zalej przygotowaną zalewą, delikatnie wymieszaj, odstaw na 10 minut i odcedź (pozostaw 150 ml zalewy do sosu).
  3. Sos vinaigrette

    • Zalewę połącz z wodą, Sosem sałatkowym, Primerbą i pozostałymi składnikami. 
    • Sos dopraw do smaku pieprzem.
  4. Step 4

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza