Menu

Składniki

+

Sałatka

  • Kurczak gotowany lub pieczony 1.2 kg
  • Koper włoski 260.0 g
  • Jabłka 600.0 g
  • Sok z cytryny świeży 2.0 szt.
  • Cebula czerwona 160.0 g
  • Pietruszka 20.0 g
  • Orzechy włoskie 40.0 g

Dressing


Kurczak idealnie łączy się ze słodkimi smakami i anyżową nutą.

...

Przygotowanie

  1. Sałatka

    • Usuń skórę i kości z kurczaka, mięso rozdrobnij.
    • Koper i jabłka pokrój na krajalnicy na plasterki, przełóż do wody z sokiem z cytryny.
    • Cebulę pokój w cienkie piórka, pietruszkę podziel na listki.
    • Wszystkie składniki połącz razem z orzechami.
  2. Dressing

    • Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Podanie

    • Składniki sałatki wymieszaj z dressingiem i podawaj.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza