Menu

Składniki

+

Sałatka

  • Bukiet sałat 500.0 g
  • Ser Halloumi 700 G
  • Arbuz 1.7 kg
  • Pomarańcze(filety) 300.0 g
  • Oliwki czarne 250.0 g

Vinaigrette pomarańczowy


Przygotowując vinaigrette zastąpiliśmy wodę sokiem pomarańczowym. Dzięki temu uzyskamy oryginalny sos o lekko słodkim, cytrusowym smaku.

...

Przygotowanie

  1. Sałatka

    • Sałaty oczyść i podziel na mniejsze części, ser halloumi pokrój w plasterki i grilluj, arbuza pokrój w dużą kostkę. Całość połącz z oliwkami oraz filetami z pomarańczy.
  2. Vinaigrette pomarańczowy

    • Sos sałatkowy grecki połącz z sokiem pomarańczowym, olejem i oliwą, pozostaw na kilka minut. Dodaj drobno pokrojoną grillowaną paprykę i ponownie wymieszaj.
  3. Podanie

    • Sałatkę polej przygotowanym vinaigrette pomarańczowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza