Menu

Składniki

+

Udko z kaczki

Marynowana kalarepa

  • Kalarepa 750.0 g
  • Woda 1.0 l
  • Ocet jabłkowy 200.0 ml
  • Cukier 150.0 g
  • Anyż gwiazdki 11.0 szt.
  • Kardamon 1.0 g
  • Goździki 1.0 g

Sos Vinaigrette

Podanie


...

Przygotowanie

  1. Udko z kaczki

    • Udka z kaczki wytrybuj, dopraw Delikatem i posiekanym czosnkiem.
    • Piecz w temp. 130°C około 2 godzin i 30 minut. 
    • Wystudzone mięso posiekaj, wymieszaj z Sosem Teriyaki.
  2. Marynowana kalarepa

    • Zagotuj wodę z octem, cukrem i przyprawami, wrzuć kalarepę pokrojoną w cienki paski. 
    • Odstaw do wystygnięcia.
  3. Sos Vinaigrette

    • Sos sałatkowy ogrodowy wymieszaj z wodą i olejem, dodaj posiekane chili.
  4. Podanie

    • Sałaty wymieszaj z sosem vinaigrette i pozostałymi składnikami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza