Składniki
Sałatka z pieczonymi batatami, pesto z jarmużu i jogurtem z czarnym czosnkiem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł219.94
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie:
Bataty, grubsza kostka
/kg
1100.0 g
0%
Olej
/l
50.0 ml
0%
Delikat Przyprawa do mięs Knorr 0,6kg
/kg
20.0 g
0%
Jarmuż
/kg
150.0 g
0%
Orzechy włoskie, upalone
/g
100.0 g
0%
Czosnek
/kg
40.0 g
0%
Oliwa z oliwek
/ml
150.0 ml
0%
Sól
/kg
8.0 g
0%
Pieprz Czarny Mielony Do Smaku
/
0.0
0%
Czarny czosnek
/g
40.0 g
0%
Olej z pestek winogron
/l
50.0 l
0%
Jogurt grecki, gęsty
/g
300.0 g
0%
Sok z cytryny
/ml
20.0 ml
0%
Sól
/kg
4.0 g
0%
Grzyby shimeji
/g
150.0 g
0%
Olej
/l
40.0 ml
0%
Knorr Ketjap Manis Słodki sos sojowy 1 l
/kg
20.0 g
0%
Masło
/kg
50.0 g
0%
Szpinak baby
/kg
200.0 g
0%
Roszponka
/kg
200.0 g
0%
Rukola
/kg
80.0 g
0%
Pomidorki koktajlowe
/kg
300.0 g
0%
Kiełki pora
/do dekoracji
0.0 do dekoracji
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie:
-
Bataty, grubsza kostka 1100.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Jarmuż 150.0 g
-
Orzechy włoskie, upalone 100.0 g
-
Czosnek 40.0 g
-
Oliwa z oliwek 150.0 ml
-
Sól 8.0 g
-
Pieprz Czarny Mielony Do Smaku
-
Czarny czosnek 40.0 g
-
Olej z pestek winogron 50.0 l
-
Jogurt grecki, gęsty 300.0 g
-
Sok z cytryny 20.0 ml
-
Sól 4.0 g
-
Grzyby shimeji 150.0 g
-
Olej 40.0 ml
-
Masło 50.0 g
-
Szpinak baby 200.0 g
-
Roszponka 200.0 g
-
Rukola 80.0 g
-
Pomidorki koktajlowe 300.0 g
-
Kiełki pora