Menu

Składniki

+

Sałatka z Burratą

  • Masło 40.0 g
  • Brzoskwinie 600.0 g
  • Cukier brązowy 50.0 g
  • Orzechy włoskie 250.0 g
  • Cukier 50.0 g
  • Woda 50.0 ml
  • Mix sałat 400.0 g
  • Borówka amerykańska 100.0 g
  • Pieprz czarny mielony
  • Burrata 10.0 szt.

Sos Vinaigrette


...

Przygotowanie

  1. Sałatka z Burratą

    • Na 40 g masła podsmaż cząstki brzoskwiń z cukrem trzcinowym. 
    • Cukier rozpuść w wodzie i w 40 g masła, dodaj orzechy, zagotuj. Orzechy przełóż na pergamin i wstaw do pieca na 10 minut na 180°C.
  2. Sos Vinaigrette

    • Sos sałatkowy połącz z wodą i olejem, dodaj syrop, musztardę i sok z cytryny. 
    • Wymieszaj i odstaw.
  3. Podanie

    • Na sałacie ułóż podsmażone brzoskwinie, karmelizowane orzechy, burratę, borówki i polej sosem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza