Menu

Składniki

+

Sos

Buraki

  • Buraki suroweśredniej wielkości 600.0 g

Wykończenie

  • Botwina 100.0 g
  • Sałatafrisee 100.0 g
  • Ser Kozi 300 G
  • Maliny 200.0 g

Goryczkowy smak sałaty frisbee dobrze przełamuje słodycz buraka i wyrazisty kozi ser.

...

Przygotowanie

  1. Sos

    • Sos czosnkowy wymieszaj w zimnym mleku, dodaj majonez i wymieszaj, dodaj posiekaną pietruszkę i ponownie wymieszaj.
  2. Buraki

    • Buraki wyszoruj pod bieżącą wodą, następnie skrop odrobiną oliwy i zawiń w folię aluminiową.
    • Rozgrzej piec do 160°C, piecz buraki do miękkości przez około 60 minut.
    • Buraki po wystudzeniu obierz i pokrój w średnią kostkę.
  3. Wykończenie

    • Liście botwiny i gałązki frisee wymieszaj, a następnie dokładnie odsącz z wody.
    • Tak przygotowane składniki ułóż na talerzu, zaczynając od ułożenia wymieszanej frisee, botwiny, buraków, kawałków sera i malin.
    • Sosem delikatnie skrop ułożoną na talerzu sałatkę.
    • Dekoruj według uznania mikroziołami i kwiatami jadalnymi.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza