Menu

Składniki

+

Sałatka ziemniaczana

Puder koperkowy

  • Panko 75.0 g
  • Koperek świeży 20.0 g
  • Sól 2.0 g

Dekoracja/ Podanie

  • Śmietanka 18% 100.0 ml
  • Mix sałat 100.0 g
  • Rzodkiewka 50.0 g

Sałatka ziemniaczana/ puder koperkowy

...

Przygotowanie

  1. Sałatka ziemniaczana

    • Ziemniaki pokrój w dużą kostkę, ogórka i por w drobną kostkę, pieczarki w ćwiartki. Dodaj pokrojony koperek, dopraw sokiem z cytryny, Musztardą, solą i pieprzem. Na koniec dodaj Majonez i wymieszaj. 
    • Śmietankę zagotuj, odstaw. Wsyp Auszpik, dokładnie wymieszaj, aby uzyskać gładką konsystencję. Połącz z sałatką i energicznie wymieszaj. 
    • Podziel na dwie części, rozłóż na folię spożywczą i zwiń w rulon. • Wstaw do lodówki na kilka godzin.
  2. Puder koperkowy

    • Panko zmiksuj z oberwanymi gałązkami koperku i szczyptą soli.
  3. Dekoracja/ Podanie

    • Usuń folię z sałatki, obtocz w pudrze koperkowym i pokrój w plasterki grubości 1-2 cm.
    • Udekoruj rzodkiewkami pokrojonymi w plasterki, śmietaną i sałatami.

Sałatka ziemniaczana/ puder koperkowy


Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza