Menu

Składniki

+

Marynata do łososia:

Dodatki:

Grzanki:

Buraczkowy dresing:

Gąbka grzybowa:


Przygotowanie

  1. Marynata do łososia:

    • Łososia pokrój w dużą kostkę (3-4 kawałki) na jedną porcję.
    • Połącz wszystkie składniki marynaty i zamarynuj rybę.
    • Upiecz w piecu lub delikatnie usmaż na patelni.
  2. Dodatki:

    • Kurki podsmaż na maśle z dodatkiem oleju. Dla wzmocnienia smaku dodaj 1 łyżeczkę Primerby grzybowej.
    • Bagietkę pokrój na maszynie do krojenia wędlin w cienkie plastry, delikatnie przesmaruj Primerbą tymiankową i wstaw do piekarnika na 5-6 minut na temperaturę ok. 180°C.
  3. Grzanki:

  4. Buraczkowy dresing:

    • Puree z buraka połącz z majonezem, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Wymieszaj.
  5. Gąbka grzybowa:

    • Jaja połącz z mąką i Primerbą grzybową. Zmiksuj i przelej do syfonu, wbij dwa naboje, przelej do papierowych kubeczków do ½ wysokości.
    • Wstaw do mikrofalówki na około 45 sekund. Po wyjęciu pozostaw do wystudzenia.
  6. Podanine:

    • Mix sałat połącz z buraczkowym dresingiem, dodaj podsmażone kurki, buraki i pomidorki.
    • Na górę ułóż letniego łososia, poszarpaną gąbkę grzybową i grzanki.
    • Sałatkę możesz dodatkowo delikatnie polać dresingiem buraczkowym.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza