Menu

Składniki

+

Mięso

  • Kurczak 1.4 kg
  • Śmietanka wegetariańska 15% 150.0 ml
  • Cebula 90.0 g
  • Jaja 3.0 cu
  • Pieczywo
  • Sól 15.0 g

Sos

Podanie

  • Kapusta pekińska

Przygotowanie mięsa w taki sposób pozwoli na wykorzystanie każdego kawałka mięsa w kuchni. Często szefowie kuchni nie wiedzą, co zrobić z pozostałościami po wykrojeniu pożądanego kawałka, kształtu lub wagi mięsa.

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Mięso i Ramę Cremefine Profi zmiksuj na pastę i przełóż do miski.
    • Dodaj młodą cebulkę pokrojoną w kostkę i sól.
    • Masę wymieszaj i uformuj z niej kulki, najlepiej wilgotnymi dłońmi, by zapobiec przyklejaniu się mięsa.
    • Mięsne kulki pokryj roztrzepanym jajem, a następnie kostkami z białego pieczywa.
    • Smaż na głębokim tłuszczu, aż do uzyskania złotego koloru.
  2. Sos

    • Wszystkie składniki sosu umieść w garnku, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
    • Dodaj prażony sezam oraz olej sezamowy.
    • Na koniec dodaj posiekaną kolendrę.
  3. Podanie

    • Kurczaka wyłóż na talerz, możesz go podać na kapuście pekińskiej.
    • Sos podaj w osobnym naczyniu.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza