Menu

Składniki

+

Ciasto

Ryba

  • Filet z dorsza bez skóry 1000.0 g
  • Sól 5.0 g
  • Mąka pszenna 100.0 g
  • Mąka kukurydziana 100.0 g
  • Olej 100.0 ml
  • Ziemniaki (ugotowane, puree) 2000.0 g
  • Surówka z białej kapusty 1100.0 g

Podana z puree ziemniaczanym i surówką z białej kapusty.

...

Przygotowanie

  1. Ciasto

    • Wszystkie składniki ciasta wymieszaj i odstaw na 10 minut.
  2. Ryba

    • Rybę pokój na 20 kawałków i dopraw do smaku.
    • Obtocz w mące pszennej i kukurydzianej, zanurz w cieście, przez chwilę trzymaj nad ciastem aby jego nadmiar odciekł i ponownie obtocz w mąkach.
    • Usmaż na głębokim tłuszczu.
    • Podawaj z puree ziemniaczanym i surówką z białej kapusty.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza