Menu

Składniki

+

Rolowany boczek

Nadzienie

  • Łopatka wieprzowa, mielona 700.0 g
  • Olej 40.0 ml
  • Cebula 120.0 g
  • Czosnek 15.0 g
  • Papryka kolorowa, kostka 150.0 g
  • Ser halloumi 80.0 g
  • Chorizo 150.0 g
  • Pietruszka zielona 15.0 g
  • Sól 5.0 g
  • Pieprz czarny mielony 2.0 g

Glazura

Sos z żurawiną

Pieczone ziemiaki z dynią


...

Przygotowanie

  1. Rolowany boczek

    • Boczek lekko rozbij, włóż do wody z solą i cukrem. Odstaw na 24 godziny. 
    • Wyjmij z solanki i dopraw Marynatą do wieprzowiny.
  2. Nadzienie

    • Cebulę zeszklij z czosnkiem, dodaj pokrojoną paprykę, zasmaż i wystudź.
    • Połącz ze zmielonym mięsem, serem, chorizo i posiekaną zieloną pietruszką
    • Nadzienie dopraw do smaku, rozłóż na boczku i zwiń w roladę.
    • Zwiąż sznurkiem i ciasno zawiń w folię spożywczą. • Roladę wstaw do pieca na parowanie w temp. 69°C na 12 godzin.
  3. Glazura

    • Zimną roladę posmaruj glazurą z Sosu Ketjap Manis i BBQ. 
    • Wstaw do nagrzanego pieca w temp. 230°C na 10 minut. 
    • Po 5 minutach ponownie posmaruj glazurą.
  4. Sos z żurawiną

    • Sos Demi Glace połącz z ciepłą wodą, winem i rozmarynem.
    • Gotuj do zredukowania o połowę objętości.
    • Przecedź, dodaj żurawinę
  5. Pieczone ziemiaki z dynią

    • Ziemniaki przekrój na połówki, wymieszaj z Delikatem i częścią oleju. Piecz do miękkości.
    • Dynię pokrój w dużą kostkę, wymieszaj z cebulą, czosnkiem i pozostałym olejem.
    • Piecz w temp. 200°C przez 10 minut.
    • Pieczone ziemniaki wymieszaj z dynią.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza