Menu

Składniki

+

Marynowana łopatka wieprzowa:

Sos:

Dodatki:


Bogate i aromatyczne danie, które ma swoje korzenie w kuchni francuskiej i jest popularne w wielu kulturach.

...

Przygotowanie

  1. Marynowana łopatka wieprzowa:

    • Mięso pokrój w dużą kostkę, wymieszaj z Marynatą i częścią oleju, odstaw na godzinę.
    • Rozgrzej rondel, wrzuć mięso i obsmaż. Wlej pół litra wody, duś do miękkości i dodaj Zasmażkę.
  2. Sos:

    • W szerokim garnku zeszklij pokrojoną w dużą kostkę cebulę z pokrojonym w plasterki czosnkiem, dodaj pieczarki pokrojone w ćwiartki i smaż przez kilka minut.
    • Następnie dodaj cukinię, pomidory Polparicca i cieciorkę, całość chwilę gotuj.
    • Dodaj podsmażone pieczarki i Primerbę.
    • Całość zagotuj, dodaj miękkie mięso z sosem i Peperonatę, wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Dodatki:

    • Szpecle ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
    • Podawaj z ragout.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza