Menu

Składniki

+

Ragout


Dodawaj warzywa i ziemniaki w odpowiednim czasie, aby zachowały swoją formę i nie rozgotowały się.

...

Przygotowanie

  1. Ragout

    • Udziec pokrój w dużą kostkę 3 na 3 cm, przypraw Delikatem.
    • W głębokiej gastronormie rozłóż mięso, spryskaj Ramą Combi i wstaw do nagrzanego do temperatury 210⁰C pieca na 15 minut, po 10 minutach wymieszaj.
    • Do mięsa dodaj posiekany czosnek, chili, koncentrat pomidorowy i wino, wymieszaj.
    • Następnie dodaj sos pieczeniowy wymieszany w gorącej wodzie, Esencję wołową, liść laurowy, pieprz czarny i gałązkę rozmarynu, przykryj, wstaw do pieca na 140⁰C i duś.
    • W międzyczasie dodaj marchew, rzepę, ziemniaki i cebulę całość duś.
    • Gdy wszystko będzie już prawie miękkie dodaj cukinię, fasolkę szparagową i groszek.
    • Całość duś jeszcze przez chwile, dopraw do smaku i posyp natką pietruszki.
    • Przełóż do porcelanowej gastronormy.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza