Menu

Składniki

+

Kurczak

Salsa pomidorowa

Tortilla

  • Tortilla pszenna (średnica 20 cm) 10.0 cu
  • Ser Cheddar (starty) 500.0 g
  • Ser mozzarella (starty) 500.0 g

Podanie

  • Śmietana kwaśna wegetariańska 24% 400.0 ml
  • Miks Warzyw I Sałat 600 G

Klasyczne meksykańskie danie, wzbogacone tajską pastą curry.


...

Przygotowanie

  1. Kurczak

    • Filet z kurczaka pokrój w kostkę, posyp Delikatem i smaż dodając pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę. Na koniec dodaj pastę curry i wymieszaj. W razie konieczności, podlej niewielką ilością wody.
  2. Salsa pomidorowa

    • Tomato pronto połącz z pozostałymi składnikami salsy i dopraw do smaku.
  3. Tortilla

    • Na patelni wyłożonej pergaminem ułóż tortillę, a na niej warstwami: mozzarellę z cheddarem, kurczaka, gałązki kolendry i ponownie sery. Całość przykryj drugim plackiem tortilli i podgrzewaj. Po kilku minutach przewróć na drugą stronę.
  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż pokrojoną tortillę z dodatkiem Ramy 24%, miksem warzyw i salsą pomidorową.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza