Składniki
Polędwiczka z indyka sous-vide w cydrze
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Przygotowanie mięsa
Polędwiczka z indyka oczyszczona
/kg
1500.0 g
0%
Cydr
/l
250.0 ml
0%
Śmietana kwaśna wegetariańska 24%
/l
250.0 ml
0%
Sól
/kg
30.0 g
0%
Cukier
/kg
30.0 g
0%
Sos
Masło klarowane wegetariańskie
/l
20.0 ml
0%
Por biała część - kostka
/kg
50.0 g
0%
Wino białe wytrawne
/l
50.0 ml
0%
Woda
/l
300.0 ml
0%
Redukcja drobiowa do sosów Knorr Professional 0,8 kg
/kg
40.0 g
0%
Śmietanka wegetariańska 15%
/l
250.0 ml
0%
Sok z cytryny świeży
/l
10.0 ml
0%
Masło
/kg
40.0 g
0%
Sól do smaku
/
0.0
0%
Pieprz Biały Do Smaku
/
0.0
0%
Dodatki
Ziemniaki (małe obrane)
/kg
1000.0 g
0%
Masło
/kg
30.0 g
0%
Marchew, baby
/cu
20.0 cu
0%
Groszek cukrowy
/cu
30.0 cu
0%
Rzodkiewka
/cu
2.0 cu
0%
Szczawik Czerwony Do Dekoracji
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Przygotowanie mięsa
-
Polędwiczka z indyka oczyszczona 1500.0 g
-
Cydr 250.0 ml
-
Śmietana kwaśna wegetariańska 24% 250.0 ml
-
Sól 30.0 g
-
Cukier 30.0 g
Sos
-
Masło klarowane wegetariańskie 20.0 ml
-
Por biała część - kostka 50.0 g
-
Wino białe wytrawne 50.0 ml
-
Woda 300.0 ml
-
Redukcja drobiowa do sosów Knorr Professional 0,8 kg 40.0 g
-
Śmietanka wegetariańska 15% 250.0 ml
-
Sok z cytryny świeży 10.0 ml
-
Masło 40.0 g
-
Sól do smaku
-
Pieprz Biały Do Smaku
Dodatki
-
Ziemniaki (małe obrane) 1000.0 g
-
Masło 30.0 g
-
Marchew, baby 20.0 cu
-
Groszek cukrowy 30.0 cu
-
Rzodkiewka 2.0 cu
-
Szczawik Czerwony Do Dekoracji