Menu

Składniki

+

Polędwiczka:

  • Polędwica wieprzowa 1000.0 g
  • Sól do smaku
  • Pieprz Czarny Do Smaku

Farsz grzybowy z kurczakiem:

  • Cebula 50.0 g
  • Kurczak 150.0 g
  • "Śmietanka" roślinna 30% 150.0 ml
  • Pietruszka zielona 10.0 g
  • Masło klarowane wegetariańskie 20.0 ml

Puree z pasternaku:

  • Pasternak 2000.0 g
  • "Śmietanka" roślinna 30% 100.0 ml
  • Masło 50.0 g
  • Gałka Muszkatołowa Do Smaku

Sos grzybowy:

Dodatki:

  • Kapusta biała 1200.0 g
  • Borowiki (małe) 150.0 g
  • Kiełki groszku cukrowego 30.0 cu
  • Kiełki groszku cukrowego

Danie główne kuchni polskiej, które warto przygotować na bankiet lub imprezę okolicznościową. Nakłuj pasternak widelcem a pozbędziesz się podczas pieczenia nadmiaru cukru.


...

Przygotowanie

  1. Polędwiczka:

    • Polędwiczkę natnij ostrym nożem, tworząc prostokąt i dopraw.
  2. Farsz grzybowy z kurczakiem:

    • Cebulę zeszklij, podaj drobno pokrojone podgrzybki i zasmażaj, dopraw do smaku i odstaw do wystygnięcia.
    • Zmielony filet z kurczaka zmiksuj z Ramą Cremefine, dodaj grzyby i natkę, wymieszaj i dopraw.
    • Na rozkrojone w prostokąt polędwiczki nałóż farsz i zwiń w rulon. Obtocz w pieprzu kolorowym i zawiń w folie aluminiową.
    • Wstaw do pieca o temp 90⁰C z sondą ustawioną na 68⁰C.
  3. Puree z pasternaku:

    • Umyty pasternak nakłuj widelcem i wstaw do pieca na pieczenie w temp.150⁰C do miękkości.
    • Następnie obierz i zmiksuj na puree z dodatkiem Ramy Cremefine i masła, dopraw do smaku.
  4. Sos grzybowy:

    • Sos wymieszaj w ciepłej wodzie, zagotuj, dodaj pokrojone masło, zredukowane do połowy wino i Ramę Cremefine, dopraw.
  5. Dodatki:

    • Kapustę pokrój na 10 części, paruj w piecu prze 5 minut i zgrilluj z dwóch stron.
    • Borowiki przekrój na połówki i obsmaż.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza