Menu

Składniki

+

Mięso

Posypka ziołowa

  • Natka pietruszki, posiekana 2.0 Łyżki
  • Koperek, posiekany 2.0 Łyżki
  • Szczypior 2.0 Łyżki
  • Mięta, posiekana 3.0 Łyżki
  • Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg 20.0 g
  • Panko 40.0 g

Emulsja do polędwiczek

Puree

Podanie

  • Kalafior podzielony na duże różyczki 500.0 g
  • Karmelizowane Szalotki

Kuchnia włoska z francuskim akcentem. Jeżeli nie posiadasz cyrkulatora możesz wykonać to danie w piecu konwekcyjnym na parze zmniejszając temperaturę o 2 stopnie.

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Polędwiczki pokrój na porcje, natrzyj Primerbą i Marynatą, zawiń ciasno w folię spożywczą, włóż do worka i zwakumuj.
    • Włóż do cyrkulatora temperatura 63⁰C na 60 minut.
  2. Posypka ziołowa

    • Składniki posypki ziołowej zmiksuj do konsystencji piasku.
  3. Emulsja do polędwiczek

    • Sos pieczeniowy w paście wymieszaj z gorącą wodą i gotuj do konsystencji emulsji, dodaj sos BBQ i musztardę, wymieszaj i gotuj jeszcze przez chwilę, przecedź.
  4. Puree

    • Tomato Pronto zmiksuj, podgrzej do temperatury około 80 - 85⁰C.
    • Następnie dodaj Primerbę i mieszając dodaj Puree ziemniaczane, dopraw do smaku.
  5. Polędwiczki

    • Polędwiczki wyjmij z worka i osusz.
    • Obsmaż dookoła, posmaruj odparowaną Redukcją i obtocz w posypce ziołowej.
  6. Podanie

    • Podawaj na ziemniaczano – pomidorowym puree, grillowanym kalafiorem i karmelizowanymi szalotkami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza