Składniki
Polędwiczka w sosie z ziołami prowansalskimi, z gratine dyniowo – ziemniaczanym i grillowanymi warzywami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł616.43
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso:
Polędwiczka wieprzowa oczyszczona
/kg
1.4 kg
0%
Czarna sól
/g
20.0 g
0%
Oliwa
/l
30.0 ml
0%
Sos:
Masło
/kg
80.0 g
0%
Szalotka, ćwiartki
/g
150.0 g
0%
Czosnek, posiekany
/kg
10.0 g
0%
Czerwone wino wytrawne
/ml
100.0 ml
0%
Woda
/l
1.0 l
0%
Knorr Professional Primerba prowansalska 0,34 kg
/kg
10.0 g
0%
Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Kapary
/kg
20.0 g
0%
Warzywa:
Marchew plastry
/kg
250.0 g
0%
Pietruszka korzeń, oczyszczona
/g
200.0 g
0%
Cebula, pokrojona w kostkę
/g
100.0 g
0%
Papryka czerwona, oczyszczona
/g
250.0 g
0%
Cukinia, plastry
/g
250.0 g
0%
Brązowe grzybki Shimeji
/kg
30.0 g
0%
Oliwa
/l
50.0 ml
0%
Knorr Professional Primerba czerwone pesto 0,34 kg
/kg
20.0 g
0%
Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Gratine:
Cebula, plastry lub pióra
/g
100.0 g
0%
Czosnek, posiekany
/kg
10.0 g
0%
Ziemniaki obrane
/kg
1.1 kg
0%
Masło
/kg
50.0 g
0%
Dynia Hokkaido, oczyszczona
/g
600.0 g
0%
Śmietanka 30%
/l
500.0 ml
0%
Sól, pieprz czarny do smaku
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso:
-
Polędwiczka wieprzowa oczyszczona 1.4 kg
-
Czarna sól 20.0 g
-
Oliwa 30.0 ml
Sos:
-
Masło 80.0 g
-
Szalotka, ćwiartki 150.0 g
-
Czosnek, posiekany 10.0 g
-
Czerwone wino wytrawne 100.0 ml
-
Woda 1.0 l
-
Kapary 20.0 g
Warzywa:
-
Marchew plastry 250.0 g
-
Pietruszka korzeń, oczyszczona 200.0 g
-
Cebula, pokrojona w kostkę 100.0 g
-
Papryka czerwona, oczyszczona 250.0 g
-
Cukinia, plastry 250.0 g
-
Brązowe grzybki Shimeji 30.0 g
-
Oliwa 50.0 ml
Gratine:
-
Cebula, plastry lub pióra 100.0 g
-
Czosnek, posiekany 10.0 g
-
Ziemniaki obrane 1.1 kg
-
Masło 50.0 g
-
Dynia Hokkaido, oczyszczona 600.0 g
-
Śmietanka 30% 500.0 ml
-
Sól, pieprz czarny do smaku