Menu

Składniki

+

Solanka

  • Woda 2.0 l
  • Sól 200.0 g
  • Cukier 100.0 g
  • Polędwica z dorsza bez skóry 1.8 kg

Sos

Ryba

  • Masło klarowane wegetariańskie 50.0 ml

Sałatka z pomidorów


Obecnie coraz bardziej popularne jest podawanie ryb w duecie z wędzonym boczkiem. Polędwicę z dorsza owiń plastrem wędzonego boczku i upiecz, tym prostym sposobem urozmaicisz swoje danie rybne.

...

Przygotowanie

  1. Solanka

    Przygotuj solankę i włóż do niej dorsza na 10 minut. Następnie rybę odsącz, opłucz i osusz.
  2. Sos

    Przygotuj sos. Na oleju zeszklij pokrojoną w kostkę szalotkę i plasterki czosnku, dodaj Tomato Pronto, koper pokrojony w półplasterki i brandy. Całość flambiruj. Podlej wodą gazowaną, dodaj Fond z owoców morza i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Całość zmiksuj, wlej śmietankę, zredukuj do konsystencji sosu i przypraw pieprzem.
  3. Ryba

    Rybę posmaruj Ramą Culinesse, posyp pieprzem i gotuj na parze w 58°C przez 12 minut.
  4. Sałatka z pomidorów

    Na oliwie przesmaż połówki pomidorów, dodaj Primerbę bazyliową i czosnkową oraz sok z cytryny.
    Dorsza podawaj z sosem amerykańskim i ciepłą sałatką z pomidorów.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza