Menu

Składniki

+

POLIKI

WARZYWA

  • Brokuły 0.4 kg
  • Marchew 0.6 kg
  • Cebula czerwona 0.3 kg
  • Masło 50.0 g
  • Sól 5.0 g
  • Pieprz czarny mielony 1.0 g

KASZA


Przygotowanie

  1. POLIKI

    • Poliki przypraw solą i pieprzem, obsmaż na oleju i przełóż na blachę G/N.
    • Pokrojoną cebulę i czosnek podsmaż. Przełóż do mięsa razem ze śliwkami suszonymi, połową świeżych śliwek, pokrojonym imbirem, rozmarynem, pastą miso, sosem Ketjap Manis i octem.
    • Sos pieczeniowy połącz z wodą, zagotuj, zalej nim poliki, przykryji wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 150° C na 3,5 godziny.
    • Gotowe poliki wystudź, pokrój w dowolny sposób. Sos zmiksuj i redukuj do pożądanej konsystencji.
    • Na koniec dodaj olej sezamowy.
    • Połowę śliwek skarmelizuj na cukrze i dodaj do sosu.
  2. WARZYWA

    • Warzywa pokrój w dowolny sposób, zblanszuj i podsmaż na maśle. Dopraw solą i pieprzem.
  3. KASZA

    • Na oleju podsmaż cebulę, dodaj kaszę, wodę i rosół jarzynowy.
    • Gotuj do momentu, aż kasza wchłonie rosół.
    • Odstaw pod przykryciem na kilka minut i połącz z pokrojoną śliwką wędzoną.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza