Składniki
Poliki wołowe duszone z jarzynami, podane z pieczonym burakiem i kaszą pęczak
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Marynata
Knorr Professional Marynata do wołowiny 0,75 kg
/kg
40.0 g
0%
Marchew
/kg
150.0 g
0%
Seler
/kg
150.0 g
0%
Pietruszka
/kg
150.0 g
0%
Czosnek
/kg
30.0 g
0%
Ocet sherry
/ml
50.0 ml
0%
Trawa żubrowa
/cu
1.0 cu
0%
Sól, Pieprz, Goździki Do Smaku
/
0.0
0%
Przygotowanie mięsa
Poliki wołowe oczyszczone
/kg
2.7 kg
0%
Masło klarowane
/kg
50.0 g
0%
Sos pieczeniowy w paście Knorr 1,2 kg
/kg
50.0 g
0%
Woda
/l
3.0 l
0%
Sos
Cebula czerwona
/kg
100.0 g
0%
Wywar Od Duszenia Polików
/
0.0
0%
Konfitura z jeżyn
/kg
100.0 g
0%
Masło
/kg
50.0 g
0%
Sól, Pieprz Do Smaku
/
0.0
0%
Dodatki
Kasza pęczak
/kg
400.0 g
0%
Buraki surowe
/kg
1.0 kg
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Marynata
-
Marchew 150.0 g
-
Seler 150.0 g
-
Pietruszka 150.0 g
-
Czosnek 30.0 g
-
Ocet sherry 50.0 ml
-
Trawa żubrowa 1.0 cu
-
Sól, Pieprz, Goździki Do Smaku
Przygotowanie mięsa
-
Poliki wołowe oczyszczone 2.7 kg
-
Masło klarowane 50.0 g
-
Woda 3.0 l
Sos
-
Cebula czerwona 100.0 g
-
Wywar Od Duszenia Polików
-
Konfitura z jeżyn 100.0 g
-
Masło 50.0 g
-
Sól, Pieprz Do Smaku
Dodatki
-
Kasza pęczak 400.0 g
-
Buraki surowe 1.0 kg