Menu

Składniki

+

Policzki wieprzowe

Marynowana marchew

  • Marchew mini 400.0 g
  • Woda 400.0 ml
  • Ocet jabłkowy 200.0 ml
  • Cukier 80.0 g
  • Sól 20.0 g
  • Liść laurowy 2.0 g
  • Ziele angielskie 2.0 g
  • Pieprz czarny mielony 5.0 g
  • Goździki 4.0 g

...

Przygotowanie

  1. Policzki wieprzowe

    • Policzki oczyść, zamarynuj w marynacie z Delikatu, czosnku, rozmarynu, oleju i miodu. Odstaw na 12 godzin. 
    • Obsmaż na patelni i przełóż na blachę G/N. 
    • Przesmaż cebulę, dodaj wodę, Sos pieczeniowy i połowę śliwek. Wymieszaj, zagotuj i wlej do policzków.
    • Gotuj w piecu w temp. 135°C przez 2 godziny. 
    • Policzki wyjmij, sos zmiksuj.
    • Wina zredukuj, dodaj pozostałe śliwki.
    • Cebulkę obsmaż.
  2. Marynowana marchew

    • Marchew oczyść.
    • Zagotuj wodę z pozostałymi składnikami, dodaj marchew, gotuj przez 5 minut i odstaw.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza