Składniki
Policzki wieprzowe w sosie velouté z bobem i sakiewkami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wywar/policzki
Woda
/l
2.0 l
0%
Rosół wołowy Knorr Professional 1 kg
/kg
50.0 g
0%
Marchew, pokrojona
/kg
100.0 g
0%
Pietruszka, pokrojona
/kg
100.0 g
0%
Liść laurowy
/szt.
3.0 szt.
0%
Ziele angielskie
/szt.
5.0 szt.
0%
Policzki wieprzowe
/kg
2.0 kg
0%
Sos veloute
Masło
/kg
50.0 g
0%
Mąka
/kg
50.0 g
0%
Wywar od gotowania policzków
/l
500.0 ml
0%
Śmietanka 30%
/l
100.0 ml
0%
Sól do smaku
/g
0.0 g
0%
Bób
Bób łuskany (ugotowany)
/kg
600.0 g
0%
Masło
/kg
30.0 g
0%
Mięta świeża
/kg
10.0 g
0%
Knorr Professional Esencja bulionu warzywnego 1 l
/l
20.0 ml
0%
Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Podanie
Sakiewki z ricottą i rukolą
/kg
800.0 g
0%
Cebula czerwona, piklowna
/kg
150.0 g
0%
Kiełki groszku
/do dekoracji
0.0 do dekoracji
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wywar/policzki
-
Woda 2.0 l
-
Marchew, pokrojona 100.0 g
-
Pietruszka, pokrojona 100.0 g
-
Liść laurowy 3.0 szt.
-
Ziele angielskie 5.0 szt.
-
Policzki wieprzowe 2.0 kg
Sos veloute
-
Masło 50.0 g
-
Mąka 50.0 g
-
Wywar od gotowania policzków 500.0 ml
-
Śmietanka 30% 100.0 ml
-
Sól do smaku
Bób
-
Bób łuskany (ugotowany) 600.0 g
-
Masło 30.0 g
-
Mięta świeża 10.0 g
Podanie
-
Sakiewki z ricottą i rukolą 800.0 g
-
Cebula czerwona, piklowna 150.0 g
-
Kiełki groszku