Menu

Składniki

+

Przygotowanie mięsa

  • Polędwiczka z indyka oczyszczona 1500.0 g
  • Cydr 250.0 ml
  • Śmietana kwaśna wegetariańska 24% 250.0 ml
  • Sól 30.0 g
  • Cukier 30.0 g

Sos

  • Masło klarowane wegetariańskie 20.0 ml
  • Por biała część - kostka 50.0 g
  • Wino białe wytrawne 50.0 ml
  • Woda 300.0 ml
  • Redukcja drobiowa do sosów Knorr Professional 0,8 kg 40.0 g
  • Śmietanka wegetariańska 15% 250.0 ml
  • Sok z cytryny świeży 10.0 ml
  • Masło 40.0 g
  • Sól do smaku
  • Pieprz Biały Do Smaku

Dodatki

  • Ziemniaki (małe obrane) 1000.0 g
  • Masło 30.0 g
  • Marchew, baby 20.0 cu
  • Groszek cukrowy 30.0 cu
  • Rzodkiewka 2.0 cu
  • Szczawik Czerwony Do Dekoracji

Danie kuchni francuskiej.

...

Przygotowanie

  1. Przygotowanie mięsa

    • Cydr, Ramę Cremefine, sól i cukier dobrze wymieszaj.
    • Polędwiczki i zalewę włóż do worków włóż polędwiczki, zalewę i zamknij w wakum.
    • Mięso wstaw do lodówki na 12 godz.
    • Następnie przełóż do cyrkulatora nagrzanego do temp. 66°C na 2 godziny. Worki z mięsem wystudź w zimnej wodzie.
    • Mięso wyjmij z worków i obsmaż ze wszystkich stron, pokrój.
  2. Sos

    • W rondlu zeszklij por, dodaj wino i redukuj przez chwilę, następnie wlej wodę i duś do miękkości, zmiksuj na gładką masę lub przecedź.
    • Następnie dodaj Redukcje drobiową, Ramę Cremefine i sok z cytryny, wymieszaj i gotuj do uzyskania żądanej konsystencji.
    • Sos zestaw z palnika, dodaj pokrojone masło, wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Dodatki

    • Warzywa zblanszuj, zeszklij i dopraw.
    • Z obranych ziemniaków wykrój walce, ugotuj na parze i obsmaż.
    • Polędwiczki podawaj na sosie z warzywami i dodatkami.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza