Menu

Składniki

+

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W PISTACJACH

PUREE Z MARCHEWKI

  • Mini marchewka 1.0 kg
  • Cebula 60.0 g
  • Masło 100.0 g
  • Woda 200.0 ml
  • Sól 10.0 g
  • Cukier 20.0 g
  • Pieprz czarny mielony 1.0 g
  • Pomarańcza 150.0 g

FONDANT ZIEMNIACZANY

SOS


...

Przygotowanie

  1. POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W PISTACJACH

    • Polędwiczkę dopraw Marynatą i Teriyaki, odstaw na kilka godzin.
    • Obsmaż na oleju i upiecz w piecu. 
    • Posmaruj miodem i posyp pistacjami. 
  2. PUREE Z MARCHEWKI

    • Marchew i cebulę podsmaż na połowie masła.
    • Podlej wodą, dopraw, duś do miękkości. Pod koniec wlej sok z pomarańczy.
    • Zmiksuj na gładką masę z pozostałym masłem.
  3. FONDANT ZIEMNIACZANY

    • Ziemniaki obierz, obetnij końcówki, a pozostałą część przekrój na połowę. 
    • Obsmaż na oleju na złoty kolor z dwóch stron, dopraw solą i pieprzem. 
    • Zlej olej, dodaj masło, czosnek, tymianek, zasmażaj przez chwilę i podlej Rosołem.
    • Duś pod przykryciem do miękkości.
  4. SOS

    • Z cukru przygotuj karmel, obsmaż na nim śliwki, wlej wino i zredukuj. 
    • Sos pieczeniowy połącz z wodą i gotuj przez kilka minut, dodaj śliwki i przyprawy. 
    • Gotuj chwilę na małym ogniu, zmiksuj.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza