Menu

Składniki

+

Mięso

Glazura

Warzywa


Aby żeberka były soczyste i miękkie, karmelizuj je w wysokiej temperaturze, a na samym końcu glazuruj. Nie zapomnij wcześniej ugotować żeberek w esencjonalnym wywarze. Żeberka od strony wewnętrznej mają ciężką błonę, zdejmij ją przed przyprawianiem – ułatwi to wchłanianie przypraw i marynowanie.

...

Przygotowanie

  1. Mięso

    • Pokrojone żeberka gotuj w wodzie do miękkości, osusz.
    • Ketjap Manis wymieszaj z jajami i mąką.
    • Żeberka obtocz w powstałym sosie, upiecz w piecu konwekcyjnym lub usmaż na głębokim tłuszczu.
  2. Glazura

    • Żeberka wymieszaj z sosem Pang Gang, przyprawą „pięć smaków”, czosnkiem i kolendrą.
  3. Warzywa

    • Obsmaż czosnek z imbirem, następnie dodaj mieszankę warzyw, obsmaż na dużym ogniu.
    • Dodaj posiekane orzechy, sos Hoisin, Sambal Manis i Esencję bulionu warzywnego.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza