Menu

Składniki

+

Skrzydełka z kurczaka

  • Skrzydełka z kurczaka 40.0 cu
  • Mąka pszenna 300.0 g
  • Mąka kukurydziana
  • Czosnek mielony 30.0 g
  • Pieprz czarny rozgnieciony 2.0 g
  • Sól 15.0 g

Glazura

Podanie

  • Gałązki Kolendry Do Dekoracji
  • Papryka chili świeża 1.0 cu

Najlepszy efekt obtoczenia skrzydełek otrzymasz wykonując tą czynność w dużym worku foliowym.

...

Przygotowanie

  1. Skrzydełka z kurczaka

    • Skrzydełka oczyść i poodcinaj lotki.
    • Mąkę pszenną i kukurydzianą, czosnek, pieprz oraz sól dokładnie wymieszaj. W tak powstałej mieszance obtocz skrzydełka kurczaka.
    • Skrzydełka smaż na głębokim tłuszczu do osiągnięcia złocistego koloru (ok. 10 - 12 min.).
  2. Glazura

    • Wszystkie składniki glazury przełóż do rondla i gotuj przez chwilę.
    • Następnie zagęść skrobią kukurydzianą wymieszaną w zimnej wodzie, zagotuj i odstaw.
    • Do glazury dodaj skrzydełka i wymieszaj. Podgrzewaj ok. 1 - 2 minuty.
    • Następnie posyp sezamem.
  3. Podanie

    • Podawaj, dekorując listkami kolendry i cienko pokrojoną papryczką chili.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza