Menu

Składniki

+

Wykonanie:


Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    •  Piersi z kurczaka przypraw marynatą z Delikatu do ryb i oleju. 
    • Soczewicę ugotuj w osolonej wodzie, a następnie odcedź i wystudź. Wymieszaj z suszonymi pomidorami, oliwą, miodem i dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed samym podaniem dodaj rukolę.
    • Pasternak wymieszaj z olejem, dodaj sól i upiecz w piecu. Dopraw świeżym rozmarynem.
    • Przygotuj sos tuńczykowy miksując żółtko z sosem sojowym, tuńczykiem, olejem i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku.
    • W garnku podsmaż na maśle marchew, cebulą i imbir pokrojone w dowolny sposób. Podlej niewielką ilością wody. Dodaj Rosół jarzynowy i gotuj, aż warzywa zmiękną. Na koniec dodaj śmietanę i zmiksuj.
    • Mini cukinie przekrój wzdłuż i obsmaż na patelni. Dopraw do smaku.
    • Pierś kurczaka obsmaż na patelni i następnie dopiecz ją w piecu.
    • Podawaj z sałatką z czarnej soczewicy, pieczonym pasternakiem, obsmażoną mini cukinią i sosem tuńczykowym.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza