Menu

Składniki

+

KURCZAK

PAPPARDELLE Z CHORIZO W SOSIE POMIDOROWYM

OLEJ SZCZYPIORKOWY

  • Olej 100.0 ml
  • Szczypiorkowy olej infuzowany 40.0 g

PODANIE

  • Rukola 50.0 g
  • Ser bursztyn 100.0 g

...

Przygotowanie

  1. KURCZAK

    • Mięso natrzyj olejem, dopraw Delikatem i piecz w temp. 190°C przez 15 minut.
    • Przed podaniem pokrój na plastry.
  2. PAPPARDELLE Z CHORIZO W SOSIE POMIDOROWYM

    • Makaron ugotuj al’dente. 
    • Na suchej patelni zasmaż chorizo pokrojone w kostę, posiekany czosnek, dodaj Tomato Pronto i kawałki karczochów. 
    • Podgrzej, wymieszaj z makaronem i dopraw Esencją i Primerbą..
  3. OLEJ SZCZYPIORKOWY

    • Olej ze szczypiorkiem podgrzej do 50°C. Zmiksuj i przecedź przez gęste sito.
  4. PODANIE

    • Na talerzu ułóż plastry kurczaka, obok makaron z sosem. 
    • Danie udekoruj rukolą, serem i olejem szczypiorkowym.  
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza