Składniki
Pennette z panierowaną kałamarnicą w sosie pomidorowym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł998.5
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Makaron Pennette (Piórka) Knorr Professional 3kg
/kg
900.0 g
0%
Sól
/kg
3.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/kg
1.0 g
0%
Olej
/l
70.0 ml
0%
Cebula, kostka
/kg
100.0 g
0%
Czosnek
/kg
20.0 g
0%
Krewetki 16/20 (oczyszczone)
/kg
400.0 g
0%
Owoce morza
/kg
300.0 g
0%
Seler naciowy
/kg
200.0 g
0%
Cukinia, baby
/kg
250.0 g
0%
Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/kg
1.0 kg
0%
Produkt bezglutenowy
Kałamarnica
/kg
500.0 g
0%
Mąka pszenna
/kg
60.0 g
0%
Jaja
/szt.
3.0 szt.
0%
Panko
/kg
200.0 g
0%
Papryka chili świeża
/kg
1.0 g
0%
Limonka
/kg
200.0 g
0%
Pietruszka zielona
/g
20.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Sól 3.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
-
Olej 70.0 ml
-
Cebula, kostka 100.0 g
-
Czosnek 20.0 g
-
Krewetki 16/20 (oczyszczone) 400.0 g
-
Owoce morza 300.0 g
-
Seler naciowy 200.0 g
-
Cukinia, baby 250.0 g
-
Kałamarnica 500.0 g
-
Mąka pszenna 60.0 g
-
Jaja 3.0 szt.
-
Panko 200.0 g
-
Papryka chili świeża 1.0 g
-
Limonka 200.0 g
-
Pietruszka zielona 20.0 g