Menu

Składniki

+

Sos

  • Masło 0.1 kg
  • Szalotka 100.0 g
  • Czosnek 30.0 g
  • Szpinakbaby 400.0 g
  • Gałka muszkatołowa
  • Śmietanka 18% 1.5 l
  • Ser Ricotta 500.0 g

Makaron

Podanie

  • Orzechy pinii 40.0 g
  • Ser Parmezan 100.0 g

...

Przygotowanie

  1. Sos

    • Szalotkę pokrój w piórka i zeszklij na maśle razem z posiekanym czosnkiem.
    • Dodaj wypłukany szpinak i smaż, aż zmniejszy swoją objętość.
    • Następnie zalej śmietanką, zagotuj i zdejmij z palnika.
    • Po chwili dodaj ricottę i mieszaj do rozpuszczenia sera, dopraw do smaku gałką muszkatołową
  2. Makaron

    • Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź, nie płucz w zimnej wodzie.
    • Do sosu dodaj makaron i wymieszaj.
  3. Podanie

    • Podawaj w głębokich talerzach, posypując tartym parmezanem i przyrumienionymi orzeszkami pinii.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza