Menu

Składniki

+

Wykonanie

Podanie

  • Bazylia świeża 20.0 g
  • Przyprawy: sól i pieprz
  • Ser mozarella 200.0 g
  • Ser żółty mozarella lub cheddar 100.0 g

Przygotowanie

  1. Wykonanie

    • Pappardelle ugotuj al dente. 
    • Na oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj pieczarki i chwilę zasmażaj. 
    • Następnie dodaj oliwki, salami i Ratatouille, całość zagotuj, dodaj połowę posiekanej bazylii, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
  2. Podanie

    • Makaron Pappardelle wymieszaj z przygotowanymi składnikami i żółtą mozzarellą. 
    • Całość ułóż w naczyniu, na górę połóż plastry mozzarelli z zalewy i zapiekaj przez kilka minut. 
    • Danie podawaj w naczyniu od zapiekania, udekorowane listkami pozostałej bazylii

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza