Menu

Składniki

+

Deser

  • Czekolada gorzka 100.0 g
  • Deser Panna Cotta Carte d'Or 0,52 kg 200.0 g
  • Mleko 500.0 ml
  • "Śmietanka" roślinna 30% 500.0 ml

Podanie

  • Maliny 100.0 g
  • Borówki 100.0 g
  • Truskawki 100.0 g
  • Jeżyny 100.0 g
  • Polewa z owoców leśnych Carte d'Or 1kg 100.0 g

Prosty i szybki deser, którego smak można wzbogacić chilli lub ulubionym likierem.

...

Przygotowanie

  1. Deser

    • Czekoladę rozpuść na kąpieli wodnej, dodaj trochę gorącego mleka i wymieszaj na jednolitą masę.
    • Mleko zagotuj i odstaw, dodaj Panna Cottę i wymieszaj, dodaj rozpuszczoną czekoladę i ponownie dokładnie wymieszaj.
    • Następnie dodaj Ramę Cremefine Profi 31%, wymieszaj i przelej do jednoporcyjnych naczyń silikonowych.
    • Odstaw do wystygnięcia.
  2. Podanie

    • Porcję panna cotty wyłóż na talerz, podawaj ze świeżymi owocami i polewą z owoców leśnych.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza