Składniki
Ozór wieprzowy w sosie Bordelaise na puree selerowo-chrzanowym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł123.97
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
OZÓR WIEPRZOWY
Ozór wieprzowy
/kg
2.2 kg
0%
Woda
/l
2.0 l
0%
Sól
/kg
120.0 g
0%
Liść laurowy
/kg
1.0 g
0%
Ziele angielskie
/kg
1.0 g
0%
Rosół wołowy Knorr Professional 1 kg
/kg
40.0 g
0%
SOS BORDELAISE
Sos pieczeniowy w paście Knorr 1,2 kg
/kg
135.0 g
0%
Woda
/l
0.6 l
0%
Szalotka
/g
150.0 g
0%
Masło
/kg
150.0 g
0%
Tymianek
/g
2.0 g
0%
Rozmaryn
/g
2.0 g
0%
Wino czerwone
/l
0.6 l
0%
Pieprz czarny mielony
/g
2.0 g
0%
Sól
/kg
2.0 g
0%
PUREE SELEROWO-CHRZANOWE
Seler
/kg
1.3 kg
0%
Masło
/kg
200.0 g
0%
Chrzan świeży
/kg
20.0 g
0%
Kwaśna śmietana
/kg
60.0 g
0%
Sól
/g
8.0 g
0%
Cukier
/kg
8.0 g
0%
KREM Z PALONEJ CEBULI
Cebula
/g
1.5 kg
0%
Kmin rzymski
/g
1.0 g
0%
Sól
/kg
10.0 g
0%
Wino białe słodkie
/l
0.1 l
0%
Masło
/kg
0.1 kg
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
OZÓR WIEPRZOWY
-
Ozór wieprzowy 2.2 kg
-
Woda 2.0 l
-
Sól 120.0 g
-
Liść laurowy 1.0 g
-
Ziele angielskie 1.0 g
SOS BORDELAISE
-
Woda 0.6 l
-
Szalotka 150.0 g
-
Masło 150.0 g
-
Tymianek 2.0 g
-
Rozmaryn 2.0 g
-
Wino czerwone 0.6 l
-
Pieprz czarny mielony 2.0 g
-
Sól 2.0 g
PUREE SELEROWO-CHRZANOWE
-
Seler 1.3 kg
-
Masło 200.0 g
-
Chrzan świeży 20.0 g
-
Kwaśna śmietana 60.0 g
-
Sól 8.0 g
-
Cukier 8.0 g
KREM Z PALONEJ CEBULI
-
Cebula 1.5 kg
-
Kmin rzymski 1.0 g
-
Sól 10.0 g
-
Wino białe słodkie 0.1 l
-
Masło 0.1 kg