Menu

Składniki

+

Ossobuco

Gremolata

Ziemniaki


...

Przygotowanie

  1. Ossobuco

    • Gicz cielęcą przypraw Delikatem do mięs, obtocz w mące, obsmaż i przełóż na blachę G/N.
    • Warzywa pokrojone w kostkę cebulę, marchew, seler, seler naciowy, pietruszkę, obsmaż na oleju, dodaj do mięsa.
    • Wino zredukuj, wlej 300 ml wody, Sos Demi-Glace, wymieszaj, zalej mięso, dodaj tymianek i Pomidory w kostce.
    • Piecz pod przykryciem przez ok. 2,5-3 godz. w temp. 150°C.
  2. Gremolata

    • Posiekane zioła, czosnek, chili i orzechy wymieszaj z Sosem sałatkowym, oliwą i otartą skórką z cytryny.
  3. Ziemniaki

    • Puree ziemniaczane wsyp do 1,3 litra wody o temp. 80°C z dodatkiem Pasty szafranowej, wymieszaj i odstaw.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza