Menu

Składniki

+

Coleslaw z brukselki

Dymna glazura Gochujang

Pieczona brukselka

Podanie

  • Sezam 0.02 kg
  • Dymka
  • Kiełki kolendry 0.015 kg

„Wspaniałe w warzywach jest to, że dają możliwość korzystania z wielu technik obróbki, dzięki czemu możemy zaoferować gościom różnorodne wrażenia kulinarne. A ja, jako szef kuchni, chcę, aby moi goście na nowo rozsmakowali się w warzywach”. Eric Chua, Szef Kuchni UFS, Singapur

...

Przygotowanie

  1. Coleslaw z brukselki

    • Brukselkę cieniutko poszatkuj, dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj i dopraw.
  2. Dymna glazura Gochujang

    • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  3. Pieczona brukselka

    • Brukselkę przekrój na połówki. 
    • Wymieszaj z Rosołem jarzynowym i pieprzem, odstaw na 15 minut. 
    • Przełóż na blachę z pergaminem i piecz w temp. 200°C. 
    • Po 5 minutach przemieszaj i piecz jeszcze ok. 3 minuty. • Po wyjęciu z pieca, wymieszaj z dymną glazurą gochujang.
  4. Podanie

    • Posyp sezamem, wstążkami z dymki oraz kiełkami kolendry. 
    • Coleslaw z brukselki podaj w osobnej miseczce.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza