Menu

Składniki

+

Ciasto

  • Mąka pszenna 300.0 g
  • Proszek do pieczenia 8.0 g
  • Mleko 300.0 ml
  • Jaja 1.0 szt.
  • Kefir 200.0 ml
  • Masło 100.0 g
  • Cukier 40.0 g

Podanie

  • Cukier puder 60.0 g
  • Konfitura malinowa 300.0 g

Naleśniki, które pokocha każdy - dziecko i dorosły!

...

Przygotowanie

  1. Ciasto

    • Mąkę przesiej z proszkiem.
    • W głębokim naczyniu dokładnie wymieszaj mleko, żółtka, kefir, roztopione masło, cukier.
    • Powoli wsyp mąkę, ciągle mieszając, aż składniki dokładnie się połączą.
    • Na końcu dodaj ubite białko i delikatnie wymieszaj.
    • Blachę teflonową typu G/N do naleśników posmaruj tłuszczem, w każde wgłębienie wlej porcję ciasta i ponownie spryskaj.
  2. Pieczenie

    • Włóż do pieca nagrzanego do temperatury 190⁰C na 5 minut.
    • Naleśniki układaj w porcelanowej G/N spodem do góry.
  3. Podanie

    • Podawaj z cukrem pudrem i konfiturą malinową.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza