Menu

Składniki

+

Młody kogut

  • Młody kogut 2.5 kg
  • Sól 25.0 g
  • Tymianek świeży 3.0 g

SOS

PUREE ZIEMNIACZANO-TRUFLOWE

DODATKI

  • Brokuł młody 400.0 g
  • Marchew mini 120.0 g
  • Cukinia żółta 150.0 g
  • Cebula czerwona 70.0 g
  • Masło 50.0 g
  • Sól 5.0 g
  • Tymianek świeży 2.0 g
  • Oliwa truflowa 50.0 ml

...

Przygotowanie

  1. Młody kogut

    • Koguta natrzyj solą, do środka włóż tymianek. Odstaw na kilka godzin. 
    • Wstaw do pieca (parowanie z pieczeniem) w temp. 165°C na 45 minut. 
    • Ciepłe koguty przekrój na połowę i usuń kości.
  2. SOS

    •  Kości od pieczenia kogutów i sos powstawały przy pieczeniu zalej wodą i gotuj przez chwilę. 
    • Wywar przecedź, dodaj Sos pieczeniowy i Zasmażkę.
  3. PUREE ZIEMNIACZANO-TRUFLOWE

    • Do przegotowanej wody o temp. 80°C dodaj masło, pastę truflową i Puree. 
    • Wymieszaj, odstaw na 2-3 minuty.
  4. DODATKI

    • Warzywa pokrój w dowolny sposób, brokuł i marchew sparz. 
    • Podsmaż na maśle, dopraw solą, tymiankiem i skrop oliwą truflową.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza