Menu

Składniki

+

Ryba

  • Miecznik (steki) 1.6 kg
  • Sól morska

Sos sałatkowy

Sałata

  • Olej z suszonych pomidorów
  • Bukiet sałat 300.0 g
  • Szparagi białe 400.0 g
  • Rzodkiewki 250.0 g

Co raz częściej klienci oczekują lżejszych dań - połączenie grillowanego miecznika z sałatami to idealna odpowiedź.

...

Przygotowanie

  1. Ryba

    • Miecznika zgrilluj, delikatnie przypraw solą morską.
  2. Sos sałatkowy

    • Sos sałatkowy ogrodowy połącz z oliwą, drobno pokrojonymi pomidorami i olejem z suszonych pomidorów, odstaw na minimum godzinę.
  3. Sałata

    • Sałaty oczyść, szparagi obierz pokrój w dowolny sposób i lekko zblanszuj. Rzodkiewki pokrój w plasterki.
  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż rybę, polej przygotowanym sosem, serwuj z sałatami i warzywami skropionymi octem winnym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza