Menu

Składniki

+

Drób

Sos

Makaron

Podanie

  • Pokrojona Zielona Dymka

Dodając Zupę krem z kurek, wzmocnisz grzybowy smak potrawy. Jeśli chcesz podać to danie podczas większej imprezy, to przed podgrzaniem wymieszaj wcześniej zimny makaron ugotowany al dente z zimnym sosem. Dzięki temu makaron wchłonie mniej sosu i nie będzie suchy.

...

Przygotowanie

  1. Drób

    • Kurczaka pokrój w krótkie paski, wymieszaj z Delikatem i Ramą Culinesse.
    • Przełóż na G/N i wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 190⁰C na około 6-8 minut.
  2. Sos

    • Zupę krem z kurek wymieszaj z ciepłą wodą i zagotuj.Pokrojony boczek zasmaż na Ramie Culinesse.
    • Następnie dodaj białą część dymki pokrojoną w piórka, czosnek i kurki. Całość smaż przez chwilę.
    • Następnie dodaj Ramę 31% i chwilę gotuj. Dodaj ugotowany wcześniej krem z kurek, zapieczonego kurczaka i liście szpinaku. Całość zagotuj i dopraw do smaku.
  3. Makaron

    • Makaron ugotuj al dente i zahartuj.
  4. Podanie

    • Makaron wymieszaj z sosem, przełóż na G/N i posyp pokrojoną zieloną dymką.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza