Menu

Składniki

+

Sos gorgonzola

Brokuły

  • Brokuły 500.0 g

Makaron

Podanie

  • Chips z boczku 100.0 g
  • Parmezan 50.0 g

...

Przygotowanie

  1. Sos gorgonzola

    • Na maśle zeszklij szalotkę, wlej wino i krótko redukuj. 
    • Dodaj mleko, ser gorgonzola i śmietankę. 
    • Gotuj, mieszając do rozpuszczenia sera. Zagęść Zasmażką jasną i dodaj Primerbę.
  2. Brokuły

    • Brokuły podziel na małe różyczki, zblanszuj i dodaj do sosu.
  3. Makaron

    • Makaron ugotuj w osolonej wodzie i odcedź. Wymieszaj z gorącym sosem z brokułami.
  4. Podanie

    • Podawaj z chipsami z boczku i parmezanem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza